Herečka Eliška Balzerová (74), známá z filmu Ženy v pokušení, je čtyřnásobná babička – a svým vnoučátkům vaří moc ráda. Celá rodina si zamilovala italskou kuchyni, a tak si tu potrpí na skvělé těstoviny.
Ingredience: na 4 porce
● 400 g hladké mouky
● 4 vejce
● olivový olej
● 1 vejce na potření
● sůl
Náplň:
● 250 g ricotty
● 300 g listového špenátu
● 200 g parmazánu
● 1 žloutek
● muškátový oříšek
● šalvěj
● máslo
● sůl
● pepř
Postup:
Mouku smíchejte s vejci, kapkou oleje a špetkou soli. Lze přidat trochu vody. Vypracujte těsto a nechte je 30 min odležet. Špenát spařte ve vodě a nasekejte. V míse ho smíchejte s ricottou a žloutkem, přidejte oříšek, sůl a pepř.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty, na dva díly těsta vytvořte hromádky náplně. Okraje pomažte rozšlehaným vejcem a přiložte zbylé pláty. Dobře přimáčkněte okraje a vykrájejte ravioly (např. skleničkou).
Uvařte v osolené vodě. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte lístky šalvěje a tím uvařené těstoviny přelijte. Podávejte s parmazánem nebo smetanovou omáčkou dle chuti.
Příprava: 55 min
Cena za 1 porci: 29 Kč