Suroviny:
300 g hladké mouky
3 vejce
1 lžíce olivového oleje
250 g ricotty
80 g parmazánu
1 svazek chřestu
2 lžíce másla
sůl
pepř
Postup:
Mouku vysypejte na pracovní plochu a vytvořte v ní důlek, do něj vyklepněte vejce. Do vajec vidličkou postupně od stran zapracovávejte mouku. Jakmile začne těsto houstnout, zpracujte ho rukama na hladké a pružné těsto.
Těsto dejte zhruba na půl hodiny odpočinout do lednice a mezitím si připravte sýrovou náplň. V míse smíchejte ricottu s najemno nastrouhaným parmazánem, osolte a opepřete.
Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte na tenký plát. Na spodní vrstvu klaďte lžičkou hromádky náplně a dbejte na to, aby byly mezi hromádkami dostatečné mezery.
Spodní vrstvu těsta přikryjte druhým plátem těsta a mezi náplní ho stlačte. Rádýlkem pak nakrájejte plněný plát těsta na čtverečky. Ravioli vkládejte do dostatečného množství osolené vody a vařte asi 2 minuty.
Mezitím si v pánvi rozehřejte máslo a nadrobno nakrájený chřest, vhoďte do něj uvařené těstoviny a krátce promíchejte, aby se propojily chutě. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu.