Výborné ravioli, plněné těstoviny, se špenátem a ricottou mají svůj původ v severní Itálii.
Suroviny na 4 porce
Na těsto – 400 g hladké mouky – 4 vejce – špetka soli
Na náplň – 250 g listového špenátu – 200 g ricotty – muškátový oříšek – sůl
Na ozdobu – čerstvé bylinky – strouhaný tvrdý sýr
Postup
1. Mouku smíchejte s vejci a špetkou soli a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
2. Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a nasekejte. Promíchejte jej s ricottou, solí a muškátovým oříškem.
3. Těsto rozválejte na dva stejné pláty. Na jeden plát rozložte malé části náplně trošku dál od sebe a pak těsto přikryjte druhým plátem. Ravioli vykrajujejte ozubeným kolečkem, a pak je uvařte v osolené vodě.
4. Servírujte s bylinkami a posypané sýrem.