Koláč nadchne nejenom milovníky zeleniny, ale i odlehčených příloh.
Suroviny:
1 velká žlutá cibule
3 velká zralá rajčata
1 cuketa
1 menší lilek
1 plechovka konzervovaných rajčat
hrst čerstvé bazalky
2 velké brambory
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Zeleninu krájejte na plátky. Na pánvi si rozpalte olej a restujte na něm najemno nasekaný česnek a poté i konzervovaná rajčata. Vezměte si zapékací formu a vymažte ji trochou oleje, případně můžete použít máslo. Na dno formy určitě umístěte orestovaný česnek s rajčaty.
Poskládejte do ní plátky cibule, rajčat, cukety, lilku a brambor tak, aby se tato zelenina neustále střídala. Vše bohatě zakapejte olejem, osolte a pepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 40 minut.