Ratatouille je pečená zelenina, kterou můžete konzumovat samotnou nebo jako přílohu k masu.
Suroviny:
2 cibule
4 rajčata
1 lilek
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
2 dcl bílého vína
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 bobkový list
sůl, pepř
Postup:
Zapékací misku si zevnitř celou potřete olivovým olejem. Rajčata, lilek a cibuli nakrájejte na tenké plátky a následně do mísy skládejte vždy jeden plátek rajčete, jeden cibule a jeden lilku.
Pokračujte, dokud nebudete mít celou mísu zaplněnou. Zeleninu osolte a opepřete. V misce si vytvořte směs z trochy olivového oleje, bílého vína, soli, pepře, sušeného tymiánu a prolisovaného česneku.
Promíchejte a vlijte do mísy k zelenině. Ještě přidejte bobkový list a rozmarýn. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.