Suroviny:
2 menší lilky
2 cukety
3 různobarevné papriky
6 rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
provensálské koření
sůl
pepř
Postup:
Veškerou zeleninu nakrájejte a postupně opékejte. Nejprve na pánvi opečte lilek, pojme dost oleje, takže nešetřete, pánev můžete na chvíli zakrýt poklicí a podusit.
Lilek vyjměte a vložte do kastrolu a posypte provensálským kořením. Do pánve doplňte olej, opečte papriky, přendejte do kastrolu k lilku a opět posypte kořením. Takto postupujte i s cuketou.
Na závěr na pánvi opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte rajčata a poduste. Poté je přidejte do hrnce k ostatní zelenině, osolte, opepřete a nechte společně vše prohřát.
Ratatouille můžete podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu, skvěle se doplňuje například s králičím masem.