Jednoduchá a chutná večeře. A pokud se vám nechce do sázených vajec, můžete udělat klasická volská oka.
Potřebujete:
✿ 800 g menších raných brambor
✿ 1 lžíci másla
✿ 1 snítku libečku
✿ 3 lžíce kopru
✿ kmín
✿ sůl
✿ 4 vejce
✿ 1 lžíci octa
1. Brambory očistěte a i se slupkou je uvařte ve vodě s kmínem, solí a libečkem doměkka.
2. Mezitím v mělkém kastrolu přiveďte vodu k mírnému varu a přidejte do ní lžíci octa.
Vejce rozklepněte do hrnečku, ve vodě utvořte vařečkou vír a jakmile začne slábnout, vlijte do jeho středu vejce a nechte 3–4 minuty mírně povařit, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý.
3. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do misky s ledovou vodou. Stejně pokračujte s dalšími vejci. Uvařené brambory rozdělte na talíře, polijte máslem, položte na ně vejce, posypejte koprem a podávejte.
Mmm, to musí bejt dobrý! U mě ajička vždycky dává trochu cibulku na brambory, tak to zkusím přidat. A ten koperek… super nápad!
Tak tohle musím vyzkoušet. Líbí se mi, jak recept využívá rané brambory, mám je moc ráda. A s těmi koprem to bude určitě bomba kombinace.
Vypadá to super, ale ja nedám bez chleba, takže si to asi trochu přizpůsobím. Baví mě experimentovat se zdravym jídlem, takže díky za inspiraci!