Rajčatová polévka je fenomén, který si můžete dopřát celoročně.
Příprava: 35 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 12 Kč
Suroviny na 4 porce
– olej
– 1 lžíce hladké mouky
– 2 l zeleninového vývaru
– 1 cibule
– 2 bobkové listy
– 2 hřebíčky
– 2 nová koření
– pár kuliček celého pepře
– 190 g rajčatové pyré
– sůl
– těstoviny (vrtule)
– 120 g mletého masa
Postup
1. V hrnci rozehřejte olej, přidejte mouku a vymíchejte jíšku. Zvlášť opečte maso.
2. Za stálého míchání přilijte do hrnce vývar, přidejte oloupanou cibuli, maso a všechno koření. Vmíchejte pyré a osolte. Vařte asi 15 minut. Sceďte, opět přiveďte k varu, přidejte těstoviny a vařte do změknutí.