Ať už s hovězím masem, pečenou plněnou paprikou nebo masovými kuličkami, rajská nikdy nezklame. Pro intenzivnější chuť přidejte pár snítek čerstvého tymiánu.
Ingredience na 4 porce:
● 800 g hovězího zadního
● 2 lžíce másla
● 50 g hladké mouky
● 1 cibule
● 400 g loupaných rajčat
● 800 ml hovězího vývaru
● ½ lžičky mleté skořice
● 1 bobkový list
● 5 kuliček pepře
● 5 kuliček nového koření
● 150 g rajčatového protlaku
● sůl
● cukr a ocet na dochucení
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Přidejte cibuli a opečte ji doměkka. Stáhněte plamen a přisypte mouku, usmažte světlou jíšku. Vmíchejte loupaná rajčata a metličkou promíchejte. Přilejte vývar a vmíchejte bobkový list, nové koření, pepř a skořici.
Omáčku osolte a přiveďte k varu. Omáčku vařte asi 20 min. Pak ji přelejte přes síto. Vraťte do hrnce a vmíchejte protlak. Přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Podle potřeby do omáčky přidejte ještě cukr a ocet. Podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 100 Kč
Rajskou dělám vždycky podle babičky, ale ta skořice zní zajímavě. Možná to taky vyzkouším! 🙂
Já teda rajskou miluju nejvíc s masovými kuličkama! Hele, ten tymián zkusím, to zní fakt zajímavě. 🙂
Rajská omáčka je prostě klasika, která nikdy nezklame. Tymián jsem nikdy nezkoušela, ale zkusím příště. díky za tip!