Je výtečný a hodí se ke grilovanému masu i sýrům.
Suroviny:
5 velkých rajčat
1 velká červená cibule
5 lžic bílého vinného octa
3 lžíce oleje
2 lžíce krupicového cukru
čerstvě namletý pepř
1 lžíce hořčičných semínek
hrst čerstvého koriandru
Postup:
V misce smíchejte ocet, slunečnicový olej, cukr, sůl a pepř. Přidejte hořčičná semínka a také čerstvý koriandr, který nejprve nasekejte.
Tuto směs smíchejte s 1,5 dl studené vody a míchejte ji tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Rajčata nakrájejte na menší kusy, totéž udělejte i s cibulí.
Obojí promíchejte se zálivkou a nechte salát odležet v lednici, nejlépe dvě až tři hodiny.
Servírujte s čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete přidat také trochu chilli.
Mám ráda, když jsou saláty jednoduché a přitom plné chuti. Toto vypadá na naprostou letní bombu! A čerstvý koriandr? Můj oblíbenec.
Zajímavý recept, ráda skoušim nové věci. Ale neni mi jasné proč se tam dává koriandr, neni moc můj šálek kávy. Zkusím to bez něj.
To zní jako perfektní salát na léto. Díky za tip, určitě si ho připravím k nějakému večernímu promítání filmu pod hvězdami!
Recept vypadá super, musím vyzkoušet příště, když budu grilovat! Moc se mi líbí kombinace rajčat a červené cibule.