Suroviny:
6 rajčat
1 lilek
1 žlutá paprika
250 g listového těsta
3 plátky toastového chleba
3 stroužky česneku
3 lžíce parmezánu
2 lžíce olivového oleje
1 hrst hladkolisté petržele
sůl
pepř
máslo na vymazání
Postup:
Rajčata rozpulte a vydlabejte dužinu. Lilek nakrájejte na kostičky a dejte ho zvolna opékat na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Když se zatáhne, přidejte nasekaný česnek a papriku pokrájenou na kostičky.
Když paprika změkne, oheň vypněte a do směsi přidejte parmezán, posekanou petržel a toastový chleba rozmixovaný najemno, osolte a opepřete. Směsí naplňte půlky rajčat až po okraj.
Do koláčové formy dejte pečicí papír a formu vymažte máslem.
Do formy rovnoměrně rozložte rajčata řezem vzhůru, celou formu překryjte vyváleným listovým těstem a propíchejte vidličkou. Koláč dejte péct, do trouby na 200 °C, dozlatova. Hned po upečení jej překlopte na talíř a podávejte.