Tradiční španělská studená polévka z rajčat, paprik, okurek, cibule, česneku a bylinek.
Potřebujete:
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 papriky
✿ 600 g rajčat
✿ 1 okurku
✿ 1 lžíci červeného vinného octa
✿ 3 jarní cibulky
✿ 1 chilli papričku
✿ cukr, sůl, pepř
✿ worchesterskou omáčku
✿ čerstvou bazalku
1. Zeleninu omyjte, papriky zbavte semínek a s okurkou a cibulkami a jedním rajčetem je nakrájejte na kostičky.
Ostatní rajčata lehce nařízněte do kříže, vložte na 1–2 minuty do vroucí vody, poté je vyjměte, oloupejte a také nakrájejte na kousky.
2. Trochu nakrájené zeleniny si dejte stranou, ostatní vložte do mixéru, přidejte stroužky česneku, olivový olej, cukr, sůl, pepř, worchesterskou omáčku a vše rozmixujte. Poté polévku přelijte do nádoby a dejte vychladit.
3. Do misek rozdělte polévku a ozdobte ji zeleninou, chilli papričkou a bazalkou. Doplňte ji opečeným pečivem nebo krutony. Ihned podávejte.