Přebytečné plody zahrady přeměníte na skvělou večeři.
Ingredience: na 8 porcí
Těsto:
● 300 g hladké mouky
● 100 g másla na kostičky
● 85 g parmazánu
● lžička soli
● 150 ml vody
Náplň:
● 500 g rajčat
● 3 červené cibule
● lžíce másla
● olivový olej
● 85 g strouhanky
● 2 lžíce cukru
● sůl
● pepř
● provensálské bylinky
Postup:
Všechny ingredience na těsto kromě vody promíchejte rukama a podle potřeby přidávejte vlažnou vodu. Po odležení vyválejte a dejte do formy. Na několika místech propíchněte vidličkou. Předehřejte troubu na 200 °C a udělejte náplň.
Na másle a oleji připravte nakrájenou cibuli, přidejte cukr a provensálské bylinky.
Nechejte mírně rozdusit a počkejte, až se šťáva zredukuje. Odstavte mimo sporák a vmíchejte strouhanku. Směs rozprostřete na dno a potřete také kraje těsta. Rajčata pokrájejte na plátky a pokládejte navrch. Posypejte ještě troškou koření, solí a pepřem a pečte přibližně 25 min.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 16 Kč