Máte ji hotovou za pár minut a chutnat bude celé rodině.
Ingredience:
800 g rajčat
olivový olej
3 stroužky česneku
1/2 zeleninového bujónu
1/2 šálku smetany na vaření
sůl, pepř, mletá paprika
čerstvá bazalka
pár kapek limetové šťávy
půl hrsti loupaných pistácii
Postup:
V pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte prolisovaný česnek a mletou papriku. Po dvou minutách přidejte sůl. Nyní přidejte nakrájená rajčata a 1,5 litru horké vody.
Přiveďte k varu a vařte deset minut. Polévku společně se smetanou rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. Také ji na talíři dozdobte čerstvou bazalkou, limetovou šťávou, kapkou oleje a pár pistáciemi.
Náš tip:
Výborně chutná i s praženými dýňovými semínky.