Suroviny:
Na těsto:
300 g hladké mouky
2 vejce
150 g másla
špetka soli
Na náplň:
3 vejce
250 ml tučné smetany
100 g nivy
100 g goudy
100 g čedaru
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si připravte těsto. Prosátou mouku smíchejte s vejci, studeným máslem nakrájeným na drobné kostičky a osolte. Rukama vypracujte hladké a vláčné těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Na náplň promíchejte smetanu s vejci, nastrouhanou nivou a goudou a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Těsto vyndejte z lednice a vyválejte z něho tenký plát. Vložte ho do koláčové formy vymazané máslem, zarovnejte okraje a nalijte připravenou náplň. Na závěr quiche zasypejte čedarem a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40–45 minut dozlatova.
Tip!
Nivu lze nahradit třeba gorgonzolou.
Vypadá to báječně. Quiche dělám často, ale nápad s těmito sýry mě nenapadl. Děkuju za recept, určitě se hodí.
Mňam! Už jsem dělala quiche, ale s těma třema druhama sýra ještě ne. Super tip, určo vyzkouším. Díky za inspiraci.