Růžičková kapusta je stále poněkud opomíjená, přitom je velmi chutná. Ve slaném koláči si ji zamilujete.
Potřebujete:
✿ 400 g hladké mouky
✿ 150 g másla
✿ 1 vejce
✿ sůl
✿ 1 lžičku cukru
✿ 100 ml mléka
Náplň:
✿ 350 g růžičkové kapusty
✿ 3 červené cibule
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci másla
✿ sůl, pepř
✿ 150 g ricotty
✿ 150 g zakysané smetany
✿ 3 vejce
1. Do mísy dejte mouku, máslo, vejce, sůl, cukr a mléko a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte 30 minut v chladu.
2. Růžičkovou kapustu očistěte a povařte asi 5 minut v osolené vodě. Sceďte a překrájejte napůl. Cibule podélně nakrájejte, česnek nasekejte a orestujte na másle. Přidejte kapustičky, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
3. V míse smíchejte ricottu se smetanou a vejci. Těsto vyválejte na tenký plát, přendejte ho do vymazané formy a propíchejte vidličkou. Na něj rozložte zeleninu a ricottovou směs. Pečte v troubě při 180 °C asi 40 minut.