Je libo moučník? Co třeba pusinkový dort s jahodovou omáčkou? A pochutnejte si s nadhledem jako jeho autorka.
Ingredience: 5 bílků, 200 g moučkového cukru, 1 lžička octa, 1 lžička kukuřičného škrobu, špetka soli, šálek silné kávy, 400 ml 30% smetany ke šlehání, 1 lžička rozpustné kávy, borůvky, jahody nebo jiné ovoce
Postup: Z jemně osolených bílků vyšleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr.
Sníh je hotový, když dělá ostré špičky. Rozpustíme škrob v octu a zašleháme ho opatrně do sněhu. Lžící namočenou v kávě nabíráme sníh a vkládáme ho do menší dortové formy bez dna položené na plechu. Plech musíme nejdříve vyložit pečicím papírem.
Sníh do formy nepěchujeme a povrch neurovnáváme. Formu odstraníme a plech se sněhovým diskem dáme sušit do trouby rozehřáté maximálně na 110 °C. Sušíme asi 2 hodiny, ale můžeme i déle při 100°C. Usušenou sněhovou pusinku ozdobíme šlehačkou a ovocem.