Rýžový pudink s medovo-dýňovou omáčkou a kousky pomeranče je zdravá a chutná svačina.
Suroviny na 4 porce – 400 ml kokosového mléka – 2 sáčky rýže – 400 g očištěné dýně Hokaidó – 2 lžíce medu – špetka mleté skořice – špetka mletého hřebíčku – 1 hrst nasekaných vlašských ořechů – ½ pomeranče
Postup
1. Dýni pokrájejte a uvařte doměkka. Pak ji rozmačkejte vidličkou a smíchejte s medem. Rýži uvařte podle návodu.
2. Kokosové mléko promíchejte v plechovce, nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přisypte rýži a vařte 5 až 8 minut, dokud pudink nezhoustne a rýže nevstřebá mléko. Ochuťte kořením, přimíchejte ořechy a dýňové pyré.
3. Pudink naservírujte do misek, ozdobte pomerančem a podávejte.