Pstruh s křupavými mandlovými lupínky je lahůdka. Dozdobit ho můžete i čerstvou petrželkou.
Příprava: 35 min
Náročnost: x x
Cena: 205 Kč
Potřebujete:
4 pstruhy
125 g mandlových lupínků
3 lžíce oleje
6 lžic másla
2 citrony
4 lžíce hladké mouky
1 lžíci vinného octa
sůl, mletý pepř
1 V octě rozšlehejte sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Touto směsí potřete pstruh a pak je obalte z obou stran v mouce. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a dvě lžíce másla a pstruhy na nich opečte z každé strany asi 5 minut dozlatova. Pak je vyjměte a udržujte v teple.
2 Na pánvi zpěňte 4 lžíce másla, vsypte do něj mandle a lehce je opražte, občas přitom potřeste pánví, ale nemíchejte.
3 Pstruhy přelijte šťávou z jednoho citronu a pokapejte mandlovým máslem. Rozdělte je na talíře a posypejte mandlemi. Podávejte se zeleninovou oblohou a bramborami.