Pstruh je velice chutná ryba, ať už ji připravíte v troubě, nebo na grilu. Pokud ji připravujete v troubě, přidejte na plech rovnou také nakrájené brambory nebo jinou zeleninu podle chuti a pečte vše společně.
Ingredience: 4 porce
4 pstruzi
1 citron
8 snítek tymiánu
sůl
pepř
olivový olej
zelenina na salát
Postup:
Ryby opláchněte studenou vodou a osušte. Potom je osolte, jemně opepřete, a to jak zvenku, tak i zevnitř. Zvenku můžete ryby lehce naříznout, aby se pěkně propekly. Polovinu citronu nakrájejte na plátky.
Dovnitř pstruhů vložte vždy po plátku citronu a pár snítek tymiánu. Poté ryby potřete olivovým olejem a vyskládejte je na gril. Opečte je z obou stran. Hotové ryby podávejte s pečenými bramborami a zeleninovým salátem. Bezprostředně před podáváním ryby ještě pokapejte citronovou šťávou.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci:80 Kč