Grilovaný pstruh ochucený bylinkami, česnekem a citronem. Lehké a výborné jídlo.
Příprava: 40 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 52 Kč
Suroviny na 4 porce
– 4 pstruzi
– 1 citron
– 1 pažitka
– 1 estragon
– 1 bazalka
– 2 stroužky česneku
– koření na ryby
– petrželová nať
– 1 lžíce bílého vína
– olej
– sůl
Postup
1. Bylinky nahrubo pokrájejte a smíchejte s prolisovaným česnekem, olejem, vínem a solí.
2. Očištěné pstruhy zakápněte citronovou šťávou a nechte 10 minut odstát. Potom je posolte a posypte kořením na ryby a potřete bylinkovou směsí zevnitř i zvenku.
3. Na rozpáleném grilu opékejte ryby po obou stranách asi 15 minut a potírejte je bylinkovou směsí.