S křupavou bagetkou si tuhle baštu vychutnáte nejvíce. Jídlo vás velmi příjemně osvěží.
Ingredience:
100 g pršutu (nejlépe prosciutto crudo)
80 g rukoly
1 zralé avokádo
100 g feta sýru (nebo může být kvalitní sýr balkánského typu)
150 g cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl a čerstvě mletý pepř
pár kapek citronové šťávy
Postup:
Rukolu opláchněte, cherry rajčátka rozkrojte. Avokádo oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
Fetu nakrájejte na kostky. Pršut můžete natrhat.
Do mísy vložte rukolu, přidejte cherry rajčátka, avokádo, fetu a pršut.
Pokapejte olejem, přidejte balzamikový ocet. Přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti.
Promíchejte a podávejte ihned, ideálně s čerstvou bagetou nebo opečeným chlebem.
Takový recept prostě nemůžu vynechat! Je to perfektní spojení chutí a navíc to vypadá zdravě, což je pro mě při sportu ideální.
Wow, tohle vypadá fakt skvěle! Miluju kombinaci pršutu a avokáda, určitě to zkusím doma, třeba na večírek!