Kuřecí prso v lahodné omáčce se sušenými rajčaty a bazalkou si zcela jistě zamilujete.
Ingredience:
4 kuřecí prsa
2 lžíce panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, nasekané najemno
100 g sušených rajčat
250 ml smetany na vaření (33 %)
100 ml kuřecího vývaru (nebo vody + bujónu)
50 g nastrouhaného parmazánu
čerstvá bazalka
sůl, pepř podle chuti
Postup:
Prsa osolte a opepřete.
V pánvi rozehřejte olej a prsa z obou stran zprudka orestujte dozlatova. Odložte je stranou.
Do stejné pánve přidejte česnek, krátce opečte, poté přidejte nakrájená rajčata. Zalijte vývarem a nechte pár minut provařit.
Přilijte smetanu, přidejte parmazán a promíchejte.
Vraťte prsíčka do omáčky, ztlum-te plamen a nechte 5 minut provařit. Vmíchejte lístky bazalky.
Super nápad na večeři, určitě se u nás doma ujme. Miluji sušená rajčata, skvěle kombinují s kuřetem.
Tento recept vypadá skvěle! Jsem ráda, že nemusí být potřeba složitý návod na skvělý pokrm. Už se těším, až to vyzkoušíme u nás doma.