Před jídlem je třeba chuťové buňky správně naladit. Zapomeňte na křenové rolky a připravte si tuhle zdravou pomazánku.
Potřebujete:
125 g žervé
100 g čerstvého kozího sýra
300 g červené řepy
jablečný ocet
med
sůl, pepř
½ hrnku cukru krupice
hrst vlašských ořechů
1. Červenou řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a nastrouhejte nahrubo. V misce ji smíchejte s žervé, a kozím sýrem, dochuťte octem, medem, solí a pepřem.
2. Na pánvi nebo kastrůlku nechte rozpustit cukr se dvěma lžičkami vody. Vařte za stálého míchání, aby se karamel nepřipálil a pak do něj přidejte nasekané vlašské ořechy. Vodu nechte vyvařit a až bude mít karamel hustou sirupovou konzistenci, bude hotový.
3. Zkaramelizované ořechy přendejte na pečicí papír a nechte zchladnout. Mezitím pomazánku namažte na chleby nebo opečené tousty a ozdobte je zkaramelizovanými ořechy. Můžete dozdobit i bylinkami.