Ryba s pikantní omáčkou je skvělé dietní jídlo. Lze použít i jinou rybu, např. pstruha.
Potřebujete:
✿ 1 pražmu
✿ 2 jarní cibulky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 3 cm zázvoru
✿ 1 chilli papričku
✿ 3 lžíce bílého vína
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 1 lžíci rajčatové pasty
✿ 1 lžíci škrobu
✿ 1,5 hrnku vody
✿ čerstvé bylinky
1. Rybu omyjte, kůži nařízněte. Nakrájejte 1 cibulku na proužky, 1/2 zázvoru na plátky, vložte do mísy a přilijte víno. Přidejte rybu a nechte marinovat 10 minut.
2. Rybu na oleji osmažte z obou stran a vyjměte ji. Zbylou cibulku, zázvor, chilli a česnek nakrájejte nadrobno, opečte, přidejte rajčatovou pastu a 30 sekund restujte. Přilijte vodu, sójovou omáčku a až začne bublat, vložte rybu.
3. Vařte 4 minuty. Rybu vyndejte a rozkrojte ji. Omáčku zahustěte lžící škrobu rozmíchaného v troše vody. Rybu zalijte omáčkou a posypejte bylinkami.