Ryby jsou zdravé a na grilu chutnají ještě mnohem lépe než z pánve nebo trouby.
Ingredience:
2 celé pražmy
2–3 snítky čerstvého rozmarýnu
2–3 snítky čerstvého tymiánu
1 citron (polovina na plátky, polovina na šťávu)
2 stroužky česneku
sůl (ideálně mořská)
čerstvě mletý pepř
2–3 lžíce olivového oleje
Postup:
Pražmy dobře omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou.
Zevnitř i zvenku je dobře osolte a lehounce opepřete.
Dovnitř každé ryby vložte 1 snítku rozmarýnu, 1 snítku tymiánu, plátek citronu a půlku stroužku česneku. Česnek můžete také prolisovat.
Ryby potřete z obou stran olivovým olejem, aby se nepřichytily ke grilovacímu roštu nebo alobalu.
Nechte je krátce odpočinout při pokojové teplotě, aby se chutě propojily.
Pražmy grilujte na alobalu nebo ve speciálních kleštích na ryby cca 5–6 minut z každé strany, podle velikosti. Poznáte, že jsou hotové, když jde maso snadno oddělovat od kosti.
Rybu pokapejte citronovou šťávou a servírujte.
Pražmu jsem ještě nezkoušela na grilu, ale článek mě opravdu nalákal. Bylinky s citronem musí buď dodat dokonalou svěžest a já se těším, až to vyzkouším.
Grilovaná pražma může být nádherná kombinace chutí a vůní. Obzvlášť s takovými čerstvými bylinkami, celý článek mě inspiroval k kreativitě v kuchyni.
Pražma na bylinkách na grilu zní jako skvělý letní recept! Bezpočet zdravotních výhod ryb mě přesvědčilo zkoušet nové recepty s mořskými specialitami. Díky za inspiraci!
Tak to vypadá skvěle, určitě tuhle rybí delikatesu zkusím připravit na příští rodinnou oslavu! Dík za super tip, já totiž vždy sáhla po pánvi.