Sacher s kávou neodmyslitelně patří k rakouským kavárnám. Považuje se i za důvod, proč se vydat do Vídně.
Ingredience: 7 žloutků, 150 g 70procentní hořké čokolády, 150 g hladké mouky, 135 g másla, 125 g moučkového cukru, ½ vanilkového lusku, 200 g meruňkového džemu
Poleva: 100 g hořké čokolády, 1/4 hrnku vody, 1/2 hrnku cukru
Postup: Ve vodní lázni si nejdříve rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky smícháme s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem, dužinu z vanilkového lusku a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 20 až 25 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout, uprostřed rozřízneme a namažeme meruňkovým džemem. n Do vody dáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme do ní nalámanou čokoládu a snížíme teplotu. Za stálého míchání necháme hmotu probublávat 5 minut. Sacher přelijeme ještě horkou polevou, uhladíme ji a necháme zatuhnout.