V obchodech je mnohdy drahý, ale vy ho s námi budete mít za polovic, a ještě získáte plnou kontrolu nad jeho obsahem.
Ingredience na 4 sklenice:
● 3 kg červených paprik
● 1 kg lilků
● 100 ml citronové šťávy
● 1 česnek
● 100 ml slunečnicového oleje
● sůl
● pepř
Postup:
Lilky a papriky propícháme vidličkou a pečeme asi 30 min při 200 0C. Po vychladnutí z lilků vydlabeme dužinu a z paprik odstraníme slupky a semeníky. Potom obojí rozmixujeme s oloupanými stroužky česneku a citronovou šťávou.
Nakonec osolíme a opepříme. Směs zalijeme olejem a za občasného míchání vaříme asi 120 min. Pak ji přendáme do čistých sklenic a zavařujeme je při 100 0C asi 15 min.
Příprava: 3 hod
Cena za sklenici: 19 Kč
Tohle zní jako skvělá verze ajvaru! Já ráda experimentuju v kuchyni a myslím, že stojí za to vyzkoušet vlastní verzi. Už se těším na tu chuť!