Tradiční tzatziki k létu patří stejně jako zářící slunce nad hlavou. Bez správného poměru a čerstvých okurek plných energie by to rozhodně nešlo.
Ingredience
1 salátová okurka, 1 velký řecký jogurt, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky olivového oleje, 1 lžíce nasekaného kopru, sůl, pepř
Postup
Do misky si připravíme jogurt, potom do něj přidáme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a všechny ingredience dobře promícháme.
Větší salátovou okurku omyjeme, oloupeme, nastrouháme na nudličky, vymačkáme z ní co nejvíce vody a přidáme ji do jogurtového základu. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.
Na závěr lehce posypeme koprem, ale můžeme jej do tzatziki i zamíchat a skvělý předkrm máme hotový. Tzatziki je dobré před podáváním obvykle nechat vychladit v lednici, tak chutná nejlépe.