Nechybí v předkrmovém menu žádné lepší restaurace. Vy si ho ale můžete směle připravit i doma. Ochutnejte to nejlepší carpaccio (čtěte karpáčo).
Suroviny:
200 g hovězí svíčkové
1 hrst rukoly
100 g parmazánu nebo sýru typu grana padano
1 hrst kaparů
1 lžíce co nejkvalitnějšího olivového oleje
sůl, pepř
citron
Postup:
Maso si nakrájejte na skutečně tenké plátky, případně poproste řezníka, jestli by vám maso na carpaccio rovnou nenakrájel. Tenké plátky masa vyskládejte na talíř.
Doprostřed talíře umístěte rukolu a na tenké plátky nakrájený parmazán, případně grana padano nebo tvrdý ovčí sýr zvaný pecorino.
Na talíř přidejte kapary a pak celý pokrm dle chuti osolte a opepřete.
Také ho nezapomeňte pokapat trochou olivového oleje. Můžete i trochou citronové šťávy.
Nejlépe carpaccio chutná s čerstvou křupavou či rozpečenou francouzskou bagetkou, ale samozřejmě můžete použít i poctivý český chléb.
Jak chutná nejlépe?
Carpaccio lze také pokapat ještě balzamikovým octem nebo limetovou šťávou. Můžete do něj přidat i tenké plátky čerstvých žampionů.