Kávu s whiskey si můžete dát v každé kavárně. Ne všude ji ale připravují správně. Tenhle recept je ovšem zaručený.
Ingredience:
● 6 lžiček mleté kávy
● 8 lžiček tmavého třtinového cukru
● 12 cl kvalitní irské whiskey
● 1,5 dcl 30% smetany
Postup:
Do nádoby na přípravu french pressa nasypte kávu a zalijte ji 6 dcl horké vody o teplotě 94 °C. Po cca 4 minutách stlačením oddělte tekutinu od lógru.
Do předem vyhřátých sklenic dejte po 2 lžičkách cukru a pomalu nalijte horkou kávu, tak, aby sahala asi 2 až 3 cm pod okraj. Do kávy opatrně vlijte whiskey, 3 cl na sklenici.
Vychlazenou smetanu ušlehejte na lehkou, nepříliš tuhou šlehačku. Hotovou šlehačku nalijte zlehka a pomalu na hladinu kávy, tak, aby hezky plavala na hladině.
Příprava: 10 min
Cena za 4 porce: 70 Kč
Díky za recept, určitě vyzkouším. Jen bych potřebovala radu, jakou presně whiscky použít.
Tohle vypadá super, jenom nevim, jestli najdu tak dobrou whiscky. Ale musim to skusit, mám rada nový věci.
Už se těším, až vyzkouším tento recept doma. Miluju kávu a whiskey, takže tohle musí být božské!