Někdy stačí pouze upravit jídelníček, upřednostnit, nebo naopak potlačit pojídání některých potravin, abychom úspěšně ovlivnili náš zdravotní stav.
Pohlazení krevního tlaku
Zaručeně zajistí česnek, cibule, okurky, červená řepa, celer, čokoláda a kakao, ořechy, grapefruity, banány, ovesné vločky, pohanka, včelí med, ryby, živé jogurty a všechny luštěniny.
Pozor na ledničku
Výsledky zajímavé studie nedávno zveřejnili vědci. Lidé, kteří podnikají noční nájezdy do ledničky, se ocitají ve zvýšeném riziku zdravotních komplikací.
Pro diabetiky se toto riziko v podobě srdečního onemocnění, dysfunkce ledvin nebo nervového poškození zvyšuje až třikrát.
Zinek „sladí“ štítnou žlázu
Někdy může špatnou činnost štítné žlázy kromě nedostatku vitaminu A, selenu a železa způsobovat i absence zinku.
Proto doporučujeme zařadit do jídelníčku především játra, tmavé maso, mléko, vaječné žloutky, mořské živočichy, celozrnné cereálie či fazole nebo dýně (plod i semena).
.