Jemné bílé maso tresky s pečenou zeleninou má svěží chuť, je vydatné, a navíc je lehce stravitelné.
Ingredience:
750 g tresky, 2 dcl bílého suchého vína, 4 dcl vody, olivový olej, 4 bobkové listy, 2 větší snítky petržele, himálajská sůl, 100 g másla, 3 stroužky česneku, ½ lžičky mletého čtyřbarevného pepře, 500 g mladé mrkve nebo baby karotky, 500 g brambor, 1 lžička kari, 2 lžičky nasekané petrželky
Postup: V kastrolu svaříme víno, vodu, 3 lžíce olivového oleje, bobkové listy, snítky petržele, osolíme a necháme přejít varem, aby se uvolnily a promíchaly chutě.
Tekutý základ zmírníme a vložíme do něj na porce připravenou tresku, přiklopíme a necháme dusit, ale pod bodem varu. Brambory dobře omyjeme, neloupeme a nakrájíme je na plátky a k nim přidáme malé mrkve.
Zeleninu osolíme, přidáme kari, vše zakapeme olivovým olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 200 °C. Hotovou tresku vyjmeme, necháme dobře okapat, osolíme a přelijeme rozpuštěným máslem, které necháme provonět česnekem.