Jsou křupavé na povrchu a nadýchané uvnitř.
Suroviny:
1 lžíce másla
1 lžička krystalového cukru
olej na smažení
1 špetka soli
1 hrnek vlažné vody
4 středně velká vejce
Na skořicový cukr:
1 lžíce skořice 64 g cukru krystal
Postup:
Vhoďte máslo do rendlíku a nechte ho rozpustit. Přidejte k němu cukr, vodu a přiveďte k varu. Do rendlíku přidejte mouku, sůl a míchejte, dokud se směs nebude odlupovat od stěn. Přendejte směs do robotu a míchejte další 2 až 3 minuty.
Postupně přidávejte jedno vejce po druhém a míchejte, dokud nebude těsto hladké a lehké. Nechte těsto hodinu odpočívat. V pánvi rozehřejte silnou vrstvu oleje, z těsta vytvořte malé koblížky a ty jeden po druhém osmažte a ihned obalte ve skořicovém cukru.