Suroviny:
2 velké žampiony portobello sůl a čerstvě mletý pepř
1 stroužek drceného česneku
1 lžíce olivového oleje
60 g sýra feta
½ červené cibule nebo papriky
hrst rukoly
2 housky s dýňovými semínky nebo ciabatty
Na omáčku:
60 g majonézy
½ lžičky harissy nebo jiné chilli pasty
1 lžíce nasekané bazalky a petrželky
Postup:
Promícháme olivový olej s česnekem a potřeme houby. Osolíme a opepříme. Na omáčku smícháme majonézu, harissu a bylinky, osolíme a opepříme. Na pánvi houby opékáme asi 2 minuty. Housky prořízneme a taky opečeme na grilovací pánvi.
Spodní polovinu housek pomažeme připravenou majonézou, na ni položíme portobello, plátky fety, cibule, papriky a lístky rukoly. Přiklopíme a podáváme. Vyjmeme medailonky a na pánvi grilujeme dvě minuty chorizo do zlatohněda; občas promícháme.
Potřeme řezné plochy housek olejem a grilujeme minutu. Potřeme obě poloviny housek citronovou majonézou. Rozdělíme na spodní část kuře, chorizo, sýr feta, salátové lístky a přikryjeme vrchním dílem housky.