Pokud chcete, aby byla tahle polévka ještě sytější, vmíchejte do ní nakonec vejce prošlehané s troškou krupice. Nechte ji pak ještě krátce projít varem.
Ingredience: 4 porce
1 pórek
300 g brambor
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička římského kmínu
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce másla
Postup:
Pórek nakrájejte na kousky, můžete i kousek zelené části. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte máslo. Opečte na něm pórek, přidejte kmín, promíchejte a nechte ho rozvonět.
Zalejte vývarem, přidejte brambory, petrželku a polévku přiveďte k varu. Když jsou brambory měkké, polévku stáhněte z ohně. Podle chuti ji osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 30 Kč