Suroviny: 150 g hladké mouky 50 g kvalitního kakaa 1 lžička kypřícího prášku ½ lžičky mleté skořice 200 g cukru krupice 50 g tmavé čokolády 60 g másla 2 vejce ½ lžičky vanilkového extraktu cukr moučka na obalení
Postup: Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Do mísy si prosejeme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a skořici. K prosáté směsi přimícháme nasekanou čokoládu spolu s cukrem krupicí a dobře promícháme.
Prošlehaná vejce smícháme s vychladlým rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem, dobře prošleháme, přilijeme k sypkým surovinám a s pomocí dřevěné vařečky obě složky spojíme.
Ze vzniklého těsta odebíráme kousky těsta (zarovnaná polévková lžíce), ze kterých vytvarujeme kuličky, které obalíme v cukru moučka. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem ve zhruba 5 cm rozestupech.
Pečeme v předehřáté troubě 10–12 minut..