Pomazánky vždycky slaví největší úspěch, vyzkoušejte lehkou, tvarohovou.
Ingredience:
200 g měkkého plnotučného tvarohu
½ lžíce sušeného česneku
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany
pár lístků čerstvé bazalky na ozdobu
několik sušených rajčat naložených v oleji
3–5 plátků chleba
Postup:
Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a ochuťte sušeným česnekem, případně dvěma prolisovanými stroužky čerstvého česneku. Přidejte sůl, pepř a nechte pomazánku alespoň půl hodiny, nejlépe hodinu odležet.
Vyndejte stranou pár sušených rajčat a trochu oleje z nich přidejte do tvarohové pomazánky. Natřete ji na chleba, ozdobte rajčetem a sušeným tymiánem. Přejeme vám dobrou chuť!