Suroviny:
2 kachní stehna
1 lžíce sádla
½ dýně
2 pomeranče
1 lžíce balsamica
1 lžíce medu
1 snítka rozmarýnu
pomerančový likér
sůl a pepř
Postup:
Stehna osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj pokrájenou dýni na středně velké kousky, které též osolíme. Trochu teplé vody smícháme s medem a octem, stehna položíme na dýni a přelijeme zálivkou.
Přidáme rozmarýn a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 160 °C 45 minut. Poté přidáme pokrájené pomeranče a přelijeme pomerančovým likérem. Pečeme dalších 15 minut.
Na posledních 15 minut pekáček odkryjeme, aby kachna „došla“. Podáváme s knedlíky, se zelím či pečenými bramborami.