Do polévky můžete nakonec vmíchat trochu kokosového mléka
Suroviny na 4 porce:
1 hrnek červené čočky
2 lžíce oleje
1 cibuli
4 stroužky česneku
1 lžičku římského kmínu
kousek zázvoru
1 konzervu loupaných krájených rajčat
6 sušených rajčat
1 l zeleninového vývaru
sůl, pepř
Postup:
Čočku dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku.
Vše krátce opečeme. Pak přidáme římský kmín a na jemno nastrouhaný zázvor. Nechte ještě minutku vše osmahnout. Přidáme čočku, loupaná rajčata, na proužky nakrájená sušená rajčata a zalijeme vývarem.
Vše dobře promícháme, přikryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochutíme pepřem, osolíme a dozdobíme bylinkami.