Polévka bude chutnat skvěle, když do ní přidáte ještě bílé fazole. K dochucení můžete dále použít i čerstvé bylinky, například tymián, listovou petrželku, libeček, dobromysl…
Ingredience: 4 porce
● 200 g kapusty
● 200 g mletého kuřecího masa
● 2 brambory
● 1 l zeleninového vývaru
● 1 lžička kmínu
● olej
● 1 cibule
● 1 lžíce hladké mouky
● sůl, pepř
Postup:
Na oleji opečte najemno nasekanou cibuli. Přisypte kmín a nechte ho rozvonět. Pak přidejte maso a opečte ho. Poprašte ho lžící mouky, promíchejte a zalejte vývarem. Do polévky přidejte pokrájené brambory, sůl, pepř a vše přiveďte k varu.
Vařte zhruba 10 minut. Mezitím opláchněte listy kapusty, zbavte je tuhých středů a pokrájejte je na menší kousky. Přidejte je do polévky a vařte dalších zhruba 10 minut nebo do chvíle, dokud brambory nezměknou.
Polévku můžete v zájmu ještě většího zasycení strávníků servírovat s křupavým chlebem či bagetou.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 25 Kč