Kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky a zeleninou každý zná a najde se jen málokdo, komu by nechutnal. Zasytí a dodá sílu. Valérie ho proto o něco vylepšila, aby byl prý úplně top!
Ingredience: 400 g mražené nebo čerstvé očištěné zeleniny, 500 g kuřecích hřbetů nebo kuřecí skelet, 1 stvol řapíkatého celeru, pepř, sůl, sekaná petrželka nebo pažitka
Drožďové knedlíčky: 50 g droždí, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 vejce nebo, žloutky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhanky, špetka sušené majoránky, sůl, pepř, olej
Postup: Do vody dáme kuřecí hřbety nebo skelety se zeleninou a kořením a dáme je vařit. Mezitím si připravíme knedlíčky.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice a mícháme, dokud se nerozpustí, pak ihned stáhneme z ohně a necháme hmotu vychladnout. Přidáme žloutky, sůl, pepř, majoránku, česnek a hladkou mouku, aby nám šly vytvarovat kuličky.
Ruce si před tvořením vždy poprášíme strouhankou. Kuličky uvaříme ve vroucí vodě a přidáme je do polévky, stejně jako bylinky.