Polévka plná chuti v chladných dnech přijde vhod.
Ingredience:
1 plechovka červených fazolí
400 g mletého hovězího masa
2 batáty
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
1 l vody
olivový olej
mletý kmín
sladká paprika
bobkový list
sůl podle chuti
čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
Fazole propláchněte. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Batáty očistěte a nakrájejte na kostky.
V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek a mleté hovězí maso. Okořeňte kmínem, paprikou, pepřem a solí.
K osmahnutému masu přidejte nakrájené batáty, fazole, drcená rajčata a bobkový list. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 30 minut.
Když jsou batáty měkké, ochutnejte polévku a případně dosolte.
Na talíři posypejte petrželkou.
Polévka je fajn, ale já bych přidala ještě trochu chilli, mám ráda pikantnější chutě.
To je zajimavy recept. Doma mam všechny ingredience, určitě vyzkusuji. Miluju bataty!
Polévka vypadá báječně, myslím, že to bude skvělá volba na sychravé dny. Fazole a batáty jsou zdraví prospěšné a já si ji určitě vyzkouším!