Skořicové hvězdičky jsou vláčné a nadýchané a k typickému cukroví patří nejen u nás, ale i našich německých sousedů.
Suroviny – 250 g moučkového cukru – 3 bílky – 200 g mletých mandlí – 100 g polohrubé mouky – 1 lžička kakaa – 1 lžíce mleté skořice – hladká mouka na vál – tuk na vymazání plechu – 1 lžička rumu – povidla
Na polevu – 100 g moučkového cukru – 1 bílek
Postup
1. Moučkový cukr utřete s bílky. Přidejte jemně mleté mandle (můžete nahradit i jemně mletými lískovými oříšky), polohrubou mouku, kakao a skořici a vypracujte těsto, které dejte do chladu alespoň na 30 minut odpočinout.
2. Na pomoučené pracovní ploše vyválejte z těsta plát silný asi 5 mm a vykrajovátkem vykrájejte hvězdičky. Ty položte v rozestupech vedle sebe na plech vymazaný rostlinným tukem.
3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na zhruba 10 minut. Mezitím povidla smíchejte s rumem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně přimíchejte moučkový cukr.
4. Hvězdičky nechte vychladnout, pak jejich střed potřete rumovými povidly a celý povrch pokryjte cukrovou bílkovou polevou. Nechte zatuhnout.