Luštěniny a obiloviny se dají skvěle kombinovat. Tohle jídlo jen plné vitaminů a vlákniny.
Potřebujete:
✿ 100 g pohanky
✿ vývar
✿ 200 g hlívy ústřičné
✿ 100 g zelených fazolek
✿ 2 šalotky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci hladké špaldové mouky
✿ 1 lžičku houbového koření
✿ olej
✿ sůl, pepř
✿ hrst mandlí
✿ čerstvou petrželku
1. Pohanku propláchněte, zalijte vývarem, aby byla zcela ponořená, přidejte nasekaný česnek a uvařte doměkka.
2. Hlívu rozeberte a větší kousky pokrájejte. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi na oleji osmahněte šalotku, přidejte hlívu, posypejte kořením, zaprašte moukou a osmahněte. Osolte a opepřete dle chuti.
3. Pokrájené fazolové lusky osmahněte na oleji na druhé pánvi. Směs s hlívou a fazolky vmíchejte do uvařené pohanky. Vmíchejte nasekané mandle a podávejte posypané petrželkou.