Suroviny:
Na korpus:
200 g máslových sušenek
100 g másla
50 g ořechů
špetka skořice
Na krém:
250 g dýně
4 vejce
500 g krémového sýra
50 ml javorového sirupu
2 lžíce třtinového cukru
dýňová semínka na ozdobu
Postup:
Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a vařte ji asi 15 minut doměkka. Poté slijte přebytečnou vodu a nechte dýni vychladnout.
Máslové sušenky společně s rozpuštěným máslem, ořechy a skořicí rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou drobenku. Tu nasypejte do dortové formy vyložené pečicím papírem, stlačte a dejte asi na hodinu vychladit do lednice.
Vychladlou dýni rozmixujte na pyré a smíchejte s krémovým sýrem, vejci, javorovým sirupem a cukrem do krému. Troubu předehřejte na 160 °C a na dno vložte pekáček s vodou, díky páře bude cheesecake jemnější.
Připravený krém rozetřete stěrkou na studený korpus a na povrchu ho uhlaďte. Vložte dort do trouby a pečte ho asi hodinu. Před nakrojením ho nechte zcela vychladnout. Cheesecake na talíři ozdobte dýňovými semínky a zakápněte javorovým sirupem.