Kuře na paprice patří do české kuchyně už od nepaměti. Připravte si ho podle tradičního receptu.
Suroviny:
1 kg kuřecích stehen
2 cibule
500 ml vývaru
250 ml smetany
2 lžíce oleje
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl a pepř
Postup:
Stehna nasolte a nechte odležet. Pak si rozpalte olej a zprudka je ze všech stran orestujte.
Kuře vyndejte a přidejte do kastrolu máslo a pokrájenou cibuli. Přidejte mouku a mletou papriku.
Zalijte vroucím vývarem a promíchejte. Do omáčky zpátky vložte stehna a jakmile budou měkká, zase je vyjměte.
Přidejte do omáčky smetanu a dochuťte solí a pepřem. Pak omáčku rozmixujte tak, aby nezůstaly hrudky.
Náš tip
Kuře na paprice můžete připravit také z kuřecích prsou nebo celého kuřete.