Uvařte si ji, jak se patří. A to s kusem dobré klobásy!
Suroviny:
400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl, pepř, kmín
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
petržel
Postup:
Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.
Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte.
Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.
Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.