Měkké kousky hovězího masa s nudlemi a kořenovou zeleninou spolu skvěle ladí.
Suroviny na 4 porce – 500 g předního hovězího masa – 500 g hovězích kostí – 5 kuliček nového koření – 1 cibule – 2 petržele – 2 mrkve – 1 celer – polévkové nudle – sůl
Postup
1. Omyté maso vložte do hrnce. Přidejte všechny ostatní ingredience (zeleninu oškrábejte a nechte vcelku, cibuli neloupejte, jen omyjte), zalijte asi 3 litry vody a dejte vařit.
2. Až začne polévka vřít, stáhněte plamen a nechte probublávat. Vařte asi 4 hodiny, dokud není maso měkké, poté polévku přeceďte přes jemné sítko.
Maso pokrájejte, zeleninu vyhoďte a použijte čerstvou – mrkev, půlku celeru a petržel pokrájejte a uvařte na skus.
3. Vmíchejte do vývaru, přidejte nudle a krátce povařte. Podle chuti osolte.