Domácí pizza z kynutého těsta je prostě nejlepší. Chutná zatepla i zastudena.
Suroviny na 2 pizzy
Na těsto – 500 g hladké mouky – 250 ml vody – 1 kostka droždí – 1 lžíce olivového oleje – 1 lžička soli – pečicí papír
Na náplň – kečup – 2 lžíce másla – 2 lžíce hladké mouky – 200 ml smetany ke šlehání – 200 ml mléka – 100 g strouhaného eidamu – 200 g lesních hub – 100 g strouhané goudy – oregano – sůl, pepř – olivový olej
Postup
1. Ingredience na těsto smíchejte a nechte 30 minut kynout. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte do kruhu. Přeneste na plech s pečicím papírem.
2. Z másla a mouky umíchejte jíšku. Zalijte mlékem a smetanou, vsypte eidam a umíchejte hladkou omáčku. Dochuťte oreganem, solí a pepřem.
3. Placky potřete kečupem a omáčkou. Rozložte pokrájené houby a zasypte goudou. Pečte v troubě při 200 ºC dozlatova.